Екосектанти с глобален пъклен план: Всяват хаос по летищата, провалят летните почивки по целия свят

Екосектанти тайно планират да си подсигурят ключови работни места в големите летища по света и да блокират писти, за да отприщят безпрецедентен ад с почивките през лятото по целия свят. Това разкри разследване на британския вестни. „Дейли Мейл“.

Активистите планират да си намерят работа в авиокомпании и фирми за обслужване на летищата в рамките на план, определян от експертите по сигурност като огромна заплаха за безопасността на пътниците по време на един от най-натоварените периоди на годината. 

Целта е да се блокират писти и дори самолети, като се използва натоварения график на полетите, за да се саботира глобалното въздушно пътуване с цел нанасяне на максимални щети. 

„Просто спрете петрола“ (Just Stop Oil (JSO)) и дъщерните му групи организират координирана международна кампания за всяване на хаос от средата на юли, точно когато училищата разпускат учениците и семействата се подготвят за своите дълго очаквани летни почивки зад граница. 

Според първоначалния план, разкрит от The Mail on Sunday, на мушката са взети британските летища, където активистите планират да срежат оградите, да се залепят за пистите и дори да карат колела по тях. Също са планирани седящи протести по терминалите, за да се попречи на достъпа на пътниците до самолетите. 

Сега, според обновения план и неговите международни мащаби, подобни ексцесии се планират в поне още осем други държави.  

Репортер под прикритие е разбрал за схемите на среща на въпросните активисти в Лондон през изминалите дни. Един от тях, Ник от Италия, е разказал, че плановете включват започването на работа в аерогарите. Попитан, дали това може да бъде лесно постигнато, той е отговорил: „Зависи от летището“. Той също е потвърдил, че лондонското летище „Хийтроу“ е на челно място в списъка.  

На друга среша, също състояла се през изминалите дни, Фиби Плъмър, рекламното момиче на JSO, което е завършило скъпа и елитна частна школа, е предупредила: „Говорим за международни сътресения, които до сега никога не са били виждани“. По думите ѝ в плана на JSO също ще участват групи от Норвегия, Дания, Италия, Нова Зеландия, Швеция, Канада, Австралия и Швейцария. Групите ще се обединят под общото наименование А22 Мрежа. 

Фиби Плъмър

Под радостните възгласи на своите съмишленици, тя е казака още: „Протестите на А22 Мрежа ще се състоят в техните големи летища в същия ден, в който и ние организираме нашите“. По думите ѝ, поради силно натоварения график на полетите, това ще доведе до „синхронизирано нарушение в градовете по целия свят и парализиране на въздушния транспорт“. 

Друг активист е казал по време на същата среща: „Трябва да всеем хаос на летищата, да им попречим да работят нормално. Хората отвътре в тях, ще се опитат да блокират пистите, да се качат на самолетите, да правят проблеми на борда“. 

„С всяка минута, която ние блокираме пистите или хангарите със самолетите, с всяка минута, когато там има човек и те не могат да преместят самолетите, те ще трябва да променят всичките полети, всичко. Ще настане хаос“, е казал още той. 

 

Филип Инграм, експерт по сигурността и разузнаването, каза: „Тази дейност ще превърне екосектантите в екотерористи, ще заплаши не само техния живот, но и живота на хиляди пътници. Това ще си е чист тероризъм“. 

 

 

Сподели