Червена зона в София: Част от шофьорите ще ронят сълзи, а други ще ликуват!

Червена зона може да се появи в София. Това стана ясно по време на представяне на проект за подобрения на движението в София представен в кметството.

Кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков посочи, че представлява желанията на живеещите в този район и припомни, че през годините проектът няколко пъти е бил преразглеждан и подобряван, така че да се постигне баланс между нуждите на живущите, посетителите и бизнеса.

„Имам уверението, че Общината допълнително ще подкрепи живущите в центъра със серия от мерки за улесняване на паркирането“, каза още Трайков.

Кметът на район „Средец“ посочи още, че се обмисля въвеждането на места само за живущи, както и да се окрупнят подзоните, за да може гражданите да са по-гъвкави в търсенето на паркоместа, да се адаптира работното време и други.

Той спомена още са създаването на „червена зона“, която да бъде само за живущите в района и добави, че това престои да се обсъди със Столичния общински съвет. 

Общински съветници от „Спаси София“ предлагат синя зона в столицата да има и в неделя. Освен това те предвиждат удължаване на времетраенето ѝ с един час до 21.00 часа. Те очакват подкрепа от другите формации, за да се случи промяната.

Зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов пък заяви, че предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението на колите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели