Кристъл Палас удари Нюкасъл след два гола на Матета

Кристъл Палас победи с 2:0 Нюкасъл на „Селхърст Парк“, с което си гарантира и математически мястото в Премиър лийг и през следващия сезон. И двата гола за лондончани отбеляза Жан-Филип Матета (55′, 88′) през второто полувреме. Първо французинът размени пасове с Аю, след което простреля Дубравка. Две минути преди края, той засече ниско центриране на Уил Хюз и с удар по земя отблизо провря топката между краката на вратаря, отбелязвайки 11-ия си гол в първенството през сезона.

Нюкасъл направи много малко в атака. През първото полувреме Александър Исак бе неточен, след като излезе сам срещу Хендерсън. През второто гостите получиха дузпа, след като Шон Лонгстаф падна в наказателното поле след влизане на Уил Хюз. Ситуацията обаче бе прегледана от ВАР и след като главният рефер бе привикан да види повторение, наказателният удар бе отменен.

За Кристъл Палас това бе трета поредна победа и след нея „орлите“ са вече на цели 14 точки над зоната на изпадащите при оставащи четири кръга до края. Това означава, че клубът вече може да започне да планира рекордния си 12-и сезон в Премиър лийг.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели