Рикардо мечтае за добър резултат в спринта от 4-то място

Дениъл Рикардо направи най-силната си квалификация от началото на сезона във Формула 1 и ще стартира четвърти в днешния спринт в Маями.

В снощната квалификация австралийският пилот на Рейсинг Булс беше победен само от пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес и Шарл Леклер от Ферари, които ще заемат първите три места на стартовата решетка. А пред Sky Sports F1 Рикардо заяви, че мечтае за силен резултат в днешната къса надпревара от най-добрата си стартова позиция за годината.

„Със сигурност – отговори Рикардо, след като бе попитан дали ще може да се бори за подиума. – Мога да мечтая за всичко – добави той, след като му бе зададен въпроса дали ще може да спечели.

„Просто е толкова хубаво да съм в челото. Самият факт, че съм далеч от средата на колоната, където обикновено има хаос, е хубав. Така че се надявам да остана с лидерите в началото. Състезанието е късо, така че мога да се надявам на добри точки“, заяви австралиецът.

Той също така беше помолен да коментира и двата му контакта с бетонните стени в хода на квалификацията. Рикардо обясни, че първият от тях е бил „доста сериозен“, но добави, че в Маями е трудно да се направи чиста обиколка.

„Трудно е да караш чисто тук. Пистата е сложна, особено във втория сектор с този шикан, трудно е да го вземеш правилно, така че и в двете обиколки докоснах стената на изхода от завой №16. Първият от тях беше доста сериозен, наистина го усетих.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели