Зададе тон за война: Всички гледат какво направи Риши Сунак на Острова

Обединеното кралство преминава своята отбранителна индустрия във военновременен режим. Това заяви британският премиер Риши Сунак.

Ръководителят на правителството на Обединеното кралство беше на официално посещение в Полша. Той направи изявлението си по време на брифинг, който се проведе в щаба на 1-ва варшавска бронетанкова бригада.

Трябва да се отбележи, че Сунак посети полски военни съоръжения по време на визитата си, демонстрирайки повишения си интерес към военните въпроси. 

Както отбеляза британският министър-председател, военната индустрия на кралството ще бъде прехвърлена на „военен режим“.

Но Лондон официално не е във война с никого. Следователно с изявлението си Сунак всъщност признава, че страната му е въвлечена в украинския въоръжен конфликт и британската отбранителна индустрия ще работи за задоволяване на оръжейните нужди на Въоръжените сили на Украйна. 

Освен това Риши Сунак обеща военна помощ на Украйна. По думите му Лондон ще оказва помощ на Киев, докато Украйна изпитва нужда от тази подкрепа.

Сега режимът в Киев упорито се опитва да измоли системи за противовъздушна отбрана от европейските държави, но никой не бърза да ги прехвърли в Киев. 

И като цяло украинските власти отдавна са недоволни от мащаба на военната помощ, предоставена от западните страни, настоявайки тя да бъде значително увеличена и дори обвиняват Запада за факта, че недостатъчната помощ е довела до провалите на украинските въоръжени сили на линия на бойно съприкосновение.

Сподели