Марио Андрети: Отношението към нас е обидно

Световният шампион във Формула 1 за 1978 година Марио Андрети коментира отказа на шефовете на световния шампионат да приемат кандидатурата на Андрети-Кадилак за влизане в спорта. ФИА одобри проекта на Майкъл Андрети, подкрепен от гиганта Дженерал Мотърс, но в началото на годината Формула 1 отказа да приеме новия отбор, което създаде скандал, чието разрешаване тепърва предстои.

Андрети-старши обясни пред APnews.com, че начинът, по който е била отхвърлена кандидатурата на американския тим, е обиден.

“За мен това е обидно – призна легендарният пилот. – Не мисля, че заслужаваме отказ. Това е голяма инвестиция във Формула 1 и ние мислехме, че в спорта ще приветстват това. Дори цената на шампионата ще е по-висока ако участват 11 отбора, а не 10. Кажете ни какво наистина не е наред.”

Андрети коментира допълнително подхода на Формула 1 към новия участник, който на моменти е откровено непрофесионален и му липсват сериозни аргументи, с които да бъде мотивиран отказът, който получиха американците.

“Ние се опитваме да кажем: “Ще направим всичко, което искате от нас. Всичко, което е необходимо. Ако измислите нещо, само ни кажете. Но те не ни казват нищо, само някакви извинения: “О, не искаме да влизате в спорта, не искаме да се изложите.” Но ние не искаме да се излагаме, все пак е факт, че Дженерал Мотърс са ентусиазирани за този проект. Те имат дългосрочен ангажимент към нас и вече не знам какво още можем да направим.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели