Тенерифе елиминира Лас Палмас от Купата на краля

Тенерифе поднесе малка изненада в турнира за Купата на краля. Отборът от Сегунда лига елиминира елитния Лас Палмас на 1/16-финалите, побеждавайки го с 2:0.

Домакините на стадион „Елиодоро Родригес Лопес“ взеха инициативата още в началото на мача, когато паднаха и двата гола в тяхна полза. Първо още в 4-тата минута Хосе Амо откри резултата, а в 21-вата Крус Луисми удвои.

След това и двата тима завършиха мача в намален състав. Домакините първи останаха с човек по-малко в 63-тата минута, когато авторът на първия гол Хосе Амо получи втори жълт и червен картон. В 76-ата минута пък пътят към съблекалнята преждевременно пое и Хулиан Араухо от състава на гостите.

В крайна сметка Тенерифе удържа победата и направи нова крачка напред в турнира, докато за Лас Палмас всичко свърши и тимът ще трябва занапред да мисли единствено за представянето си в Ла Лига.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели