Покъртително разкритие за убиеца на Митко от Цалапица, дрехите му били омазани в…

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан. Това се е случило в малък провинциален град в Дания, където той започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Арестът му бил планиран от българските и датските полицаи още в понеделник.

В ефира на Нова тв майката на убития коментира новината за задържането на Рангел.

„Все още не го вярвам, докато той не дойде тук в България”, каза Атанаска Бакалова.

Властите ѝ показали дори снимка, направена по време на ареста, на която обвиняемият е с белезници. Бизюрев направил опит да избяга.

„Направил е опит да избяга, целите му дрехи бяха в сняг. Загледах се точно в дрехите и ми казаха, че е направил опит да избяга и затова органите на реда са използвали сила, бутнали са го на земята, за да го приклещят“, каза тя.

По думите на почернената майка соченият за убиец е напълнял, което означавало, че някой му е помагал с пари. „За мен те са укриватели”, категорична е тя. „Казаха, че ще го екстрадират в най-скоро време, но не уточниха точно кога”, посочи Атанаска Бакалова.

Справедливото наказание, според нея, е доживотен затвор без право на замяна за всички участници в престъплението, включително помагачите на убиеца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели