Симеон Петров направи дузпа, но Шльонск отново мечтае за титлата

Шльонск спечели с 2:1 гостуването си на ЛКС Лодз и остана в битката за титлата в Полша. Отборът от Вроцлав осъществи обрат с два гола за 5 минути и се изкачи на второ място в класирането на Есктракласата, възползвайки се от грешните стъпки на Лех (Познан) и Гурник (Забже). Алекс Петков пропусна двубоя заради натрупани картони, а Симеон Петров беше титуляр и направи дузпата, от която ЛКС поведе.

Водачът Ягелония загуби с 2:3 визитата си на Стал (Миелец) и вече има само 2 точки поведе от Шльонск. Ракув пък отстъпи с 0:2 като гост на Заглебие (Любин) и пропусна да се включи в групата, която ще си оспорва медалите.

Преди почивката домакините от Лодз нападаха повече и пропуснаха няколко положения. В 39-ата минута съдията отмени гол на Науел Лейва от Шльонск заради нарушение в атака. В началото на второто полувреме футболист на ЛКС центрира и топката срещна ръката на Симеон Петров, който не успя да се предпази. От бялата точка Дани Рамирс откри резултата.

Гостите веднага реагираха и обсадиха вратата на съперника. В 71-ата минута Йегор Маценко се оказа на точното място в наказателното поле и с глава изравни. Обратът стана факт пет минути по-късно, когато резервата Пьотр Самиец-Талар отклони топката след опит за удар с глава на Якуб Йежерски и я прати в мрежата.

След днешната загуба ЛСК официално изпадна. Отборът на Марчин Матисяк е последен в класирането с 21 точки. Шльонск пък има 54 пункта. В оставащите три кръга тимът ще посрещне Краковия и Радомяк и ще гостува на Ракув.

Последвайте каналите ни в:

Сподели