Роби Фабри няма да играе през следващия месец

Центърът на Детройт Ред Уингс Роби Фабри няма да играе през следващите четири седмици заради контузия, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. 27-годишният Фабри изигра само един мач от началото на този сезон – на 12 октомври срещу Ню Джърси Девилс, като успя да се разпише при поражението с 3:4.

Травмата на канадския хокеист е в крака, но според старши треньора на Ред Уингс Дерек Лалонд тя не е свързана с контузията в коляното, която го остави на пейката през последния месец от предишния сезон.

„След мача с Ню Джърси той имаше болки, но се включи в тренировката ни. Ние бяхме готови да го пуснем и в следващия мач, но тогава се случи нещо. Нашите доктори направиха изследвания, не ги харесаха и му предписаха почивка през следващия месец“, обясни Лалонд пред репортери.

През миналия сезон Роби Фабри взе участие в само 28 мача, като се отчете със седем гола и девет асистенции. Цялата му кариера в НХЛ е белязана с контузии, като той има три операции на колената заради скъсани кръстни връзки. Въпреки това Фабри успя да спечели купа „Стенли“. Това стана през 2019 година, докато бе играч на Сейнт Луис Блус.

Снимки: Gettyimages

Сподели