Даниел Димов: Постигнахме това, за което мечтаехме и се борихме

Капитанът на Черно море Даниел Димов не скри емоциите си след успеха с 1:0 над ЦСКА на „Васил Левски“. Тази победа гарантира на „моряците“ 2-рото място в крайното класиране и директо участие в Европа през следващия сезон. Опитният бранител заяви, че тимът му е постигнал това, за което е мечтаел и се е борил през целия сезон.

„Неописуеми емоции. Постигнахме това, за което мечтаехме и за което се борихме през цялата година. Поредица от години опитвахме и стигахме донякъде, но не успявахме. Тази радост, тези очи, голямо благодаря на всички, на феновете, на треньорите, на ръководството и на всички, които ни подкрепяха. Заслужавахме го с постоянство и себераздаване. Противно на логиката успяхме да се справим. Ние сме отборът, който пътува най-много. Това ни изтощава. Опитът, който имаме е безценен. Голяма част от нас знаят кога да се съхранят и кога да натиснат. Имаме и много добри млади играчи. Тяхната роля бе да правят разликата. Посвещавам победата на Уеслен, който получи тежка травма. Победата е и за него“, заяви Димов.

„Всички знаят, че резултатите се печелят с добра игра в защита. Ние успяхме да го постигнем през цялата година. Солидни сме в средата на терена. Домакинският фактор е от голяма роля, нямаме загуба у дома. Не става от днес за утре, става с мачове и обиграване на футболисти. 1, 2, 3, 4 години и видяхте резултата“, допълни ветеранът.

„Ще видим какво ще ни се падне в Европа. Най-важното е да се насладим на този момент, който е за историята. Едно прекрасно изживяване“, завърши Димов.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg

Сподели