Алонсо иска промени в правилата за спринтовете

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо поиска промени в правилата за провеждане на уикендите със спринтове състезания, тъй като той беше един от пилотите, останали без нови меки сликове за шутаута за спринта.

“Чудо е, че двамата с Ланс Строл успяхме да стигнем до челната осмица – коментира испанецът. – Заради действащите правила останахме само с вече карани гуми за втората квалификация. За сухите условия правилата са строги, но вчера валя и всичко се промени. И това се оказа недостатък за тези, които участваха в третата част на квалификацията в петък. Надявам се, че тези правила ще бъдат променени.”

Според правилата всеки един пилот има право да кара с по един комплект средно твърди гуми в първите две части на квалификацията за спринта и с меки – в третата част. Но заради дъжда пистата беше обявена за влажна, което позволи използването на всякакъв модели гуми.

Алонсо призова за решение, което при подобни промени в условията, да позволи на всички пилоти да разполагат с едни и същи количества гуми в хода на уикенда.

Сподели