Нидерландия отново не загуби, но е аут от Европейското за младежи

Нидерландия отпадна още в груповата фаза на Европейското първенство за младежи. В последния си двубой от група „А“ отборът Ервин ван де Лой завърши 1:1 с домакина Грузия, но това се оказа недостатъчно за място на 1/4-финалите. „Оранжевите“ записаха три равенства и останаха трети в крайното подреждане, а техният съперник събра 5 точки и оглави класирането.

Нидерландците владееха топката в близо 80% от игровото време и отправиха 25 удара към вратата на Гиорги Мамардашвили, но само един от тях се превърна в гол. Точен беше Кенет Тейлър в добавеното време на първата част. Малко преди това Зурико Давиташвили изведе грузинците напред след невероятен самостоятелен пробив.

Нидерландия притисна съперника от самото начало и Тейлър уцели гредата след удар с глава в 4-ата минута, а в 6-ата отново десният страничен стълб попречи на футболиста на Аякс да се разпише. Брайън Броби и Райън Гравенберх също можеха да открият резултата, а грузинците не успяваха да сътворят нищо в офанзивен план. 

В 25-ата минута хубав удар на Крисенсио Съмървил премина на сантиметри от целта. В 30-ата Мамадашвили отрази изстрел на Юрген Екеленкамп. Натискът на Нидерландия не стихваше, а защитата на Грузия изглеждаше неспособна да го удържи, но гол така и не падаше. В 42-ата минута феновете на стадион „Борис Пейчадзе“ станаха на крака ,след като Давиташвили премина между половината отбор на „лалетата“ и технично прати топката във вратата на Барт Варбруген – 1:0.

Нидерландците нямаха нужда от много време, за да отговорят на хвърлената ръкавица. В последните секунди на първата част грузинската защита не можа да се справи с корнер пред вратата на Мамардашвили, топката се задържа в наказателното поле и след няколко рикошета стигна до Кенет Тейлър, който изравни. Голът дойде напълно заслужено и очакванията бяха, че през второто полувреме „оранжевите“ ще наложат волята си.

След почивката Нидерландия отново имаше пълен контрол над случващото се на терена. Пропуски направиха Съмървил, Тейлър и Ван де Вен. В 59-ата минута Давитшавили пак затрудни отбраната в оранжево, но не и Вербруген. Равенството не устройваше „лалетата“, защото трябваше да се надяват в другия мач от групата между Португалия и Белгия също да няма победител. 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели