Сайнц разкри „допълнително усложнение“ при избора му за сезон 2025

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц разкри едно „допълнително усложнение“ при избора му на пилотско място за сезон 2025 във Формула 1.

Както е известно испанецът ще се раздели със Скудерията в края на годината, след като тимът избра да не подновява неговия договор и вместо това да привлече Люис Хамилтън. Именно това принуждава Сайнц да си търси нов тим за следващата кампания, а испанецът обясни, че предстоящата смяна на правилата за сезон 2026 създава „допълнително усложнение“ при неговия избор.

В последните седмици Сайнц най-усилено бива свързван с мястото в Ауди, като последната информация по този въпрос е, че испанецът има до средата на следващия месец, за да даде отгоро на германската марка дали ще приеме нейното предложение. Вчера Ауди официално обяви своя първи пилот Нико Хюлкенберг, който ще се присъедини към Заубер догодина, преди през 2026 година тимът да се трансформира в Ауди.

„Всички опции са възможни за мен, защото аз нямам договор за следващата година, така че трябва да разгледам всички възможности. С оглед промяната в правилата за 2026 аз приемам 2026 като хвърляне на монета. Невъзможно е да се знае отсега какво ще се случи тогава.

„Когато говоря с отборите за 2026/2027 няма значение кой какво ми казва за двигателя си, колко добре ми обясняват нещата, истината е, че никой не знае. Ако някой започне да печели през 2026 няма да е заради някакво умно решение, а просто защото си попаднал на правилното място в правилния момент.

„Относно 2025 със сигурност мнението ми е, че с нивото, което показвам и карането ми, бих се радвал много, ако получа конкурентна кола. Но отново, не всичко зависи от мен и аз трябва да продължа да чакам“, заяви Сайнц.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели