Кирил Петков се закани и на ГЕРБ след свалянето на Желязков

Този акт не беше срещу човека Росен Желязков. Беше срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши системно неведнъж правилата на това НС и, за съжаление, поради една-единствена причина – когато изпълняваше повелята на г-н Пеевски и на г-н Борисов, които неведнъж му подвикваха от първия ред.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след отстраняването на Росен Желязков като председател на НС.

„Това, което искаме да кажем, чисто политически, е много ясно съобщение. Г-н Пеевски и г-н Борисов не притежават тая държава. Ако искат ГЕРБ да имат евроатлантическа посока, ще трябва да се отърват от зависимостта си от г-н Пеевски и правилата и институциите, които трябва да работят в българската държава, трябва да не бъдат подвластни на нито един човек“, каза той.

„Аз съм сигурен, че ако г-н Желязков действаше по собствена воля, тези нарушения, които днес прочетохме от трибуната, те нямаше да бъдат изпълнени. Затова е много важно да се каже, че България ще бъде законова държава, институционална държава, никой няма да е над закона“, посочи той.

„Ясно послание към ГЕРБ – ако те продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите ще бъдат като днешните“, добави Петков.

Сподели