Пеевски с първи думи за Елена Йончева и обяви: Това е чудовищно, този човек няма място в политиката

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в парламента твърдението на акад. Николай Денков, че ГЕРБ и ДПС са саботирали второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Абсолютна поредна лъжа от тяхна страна. Ако някой е саботирал, те саботираха всичко с това, че направиха да няма ротация“, заяви той.

Попитан за номинацията на Елена Йончева за евродепутат и това, че е „сменила листата на БСП с листата на ДПС“, той отговори: „Тя нищо не е сменила. В момента тече номинационен процес. Когато сме готови с листите, ще ги обявим“.

Пеевски потвърди, че лично ѝ се е обадил и каза, че го е направил, защото „е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, на журналистите, на хората“.

„Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител за тази квота. Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии“, добави той.

„Нека не говорим сега дали е възможен или не диалог. Първо, всичко, което се случи и се видя за тях, ако се окаже вярно, ние няма да имаме диалог за тях. Това, което видяхме, ако се докаже от правоохранителните органи и се докаже, всичко това е истина, с тези обвързаности с контрабанда, което видяхме и с пудели, влачещи пачки, специално ДПС няма да работи с тях, ако всичко това се докаже по надлежния начин“, заяви лидерът на ДПС по въпроса за евентуална бъдеща работа с ПП-ДБ.

„Всичко, което видяхме, е чудовищно. Мисля, че българският народ вижда, те нямат абсолютно никакъв интегритет, за който говореха толкова много време. И вече като чукнат в „Гугъл“, виждат за себе си цялата истина“, изтъкна той.

„За коалиции, за всякакви неща не е редно да говорим сега. Нека да оставим българските граждани да преценят разумно, да си дадат доверието на партиите, както преценят, и след това ще седнем и ще говорим в името на България“, призова той.

Пеевски беше помолен да коментира и скандалното поведение на Бойко Рашков: „За този човек ДПС е казало всичко. Този човек няма място в политиката, това е ясно на всички, а видяхме къде има място – по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки“.

Лидерът на ДПС беше категоричен, че не бил подкрепил искането от страна на „Възраждане“ за оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков два дни преди края на парламента. „Това е популизъм. Опитват се да вдигат спадащия си рейтинг“.

Той увери, че Елена Йончева би имала пълна свобода на действие за противодействие на корупцията. „Всички наши депутати имат пълна свобода да действат по всички теми, с които се занимават“.

Сподели