Циципас отрази два мачбола и продължава към полуфиналите в Барселона

Стефанос Циципас отрази два мачбола и победи драматично Факундо Диас Акоста с 4:6, 6:3, 7:6(8) в мач от четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже в Барселона, който е с награден фонд 2.782 милиона евро.

„Бях толкова близо до загуба. В някои моменти ми се струваше, че имам да изкачвам планина“, заяви Циципас, цитиран от atptour.com.

Двубоят продължи два часа и 31 минути, като гръцкият тенисист получи възможност да подава за мача при 5:4 в последния сет. Той обаче направи две двойни грешки и Диас Акоста върна пробива, след което аржентинецът не успя да реализира първия си мачпойнт при 6:5 и сервис на Циципас. В последвалия тайбрек и двамата пропуснаха по едно разиграване за двубоя, като гръцкият тенисист се измъкна при 6:7. След това той се възползва от третия си мачбол и спечели на 8.

Циципас преследва втората си титла за сезона, след като преди седмица спечели турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло. Това го изкачи на седмо място в ранглистата, като той е в серия от девет поредни победи на клей. Следващият съперник на Циципас ще бъде излъчен от двубоя между Артур Филс и Душан Лайович.

Каспер Рууд също е полуфиналист, след като норвежецът надви с 6:4, 6:3 Матео Арналди. Той пък ще играе срещу Томас Ечевери, който победи Камерън Нори със 7:6(4), 7:6(1).

Последвайте каналите ни в:

Сподели