Война на институции? Главчев със светкавична реакция към Радев, хвърли му горещ картоф

Ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите предложения за издавания на указ. Сега на ход е президента Радев. Призовавам го и той да изпълни задълженията си. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти в Народното събрание. 

Той изтъкна, че предложенията за смяна на министри са изцяло негови. 

„Появиха се призиви на партийни събрания, но бяха в следствие на разговори, които съм провел. Закъснението в 10 часа вечерта при първото ми предложение се дължеше на това, че чаках комуникация с президента, защото смятах, че така е коректно. Той е запознат и с двете промени и чакам да направи стъпката си по Конституция. България не може да бъде в режим на изчакване, изборите са на вратата“, обясни Главчев.   

„Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, защото не могат да работят на оборотите, на които аз искам. Това се отнася за всички министри. Искам непрекъсната комуникация и бързи решения. Нямаме време за чакане“, посочи служебният министър-председател.  

Той изтъкна, че не е трудно да се провери кога е водил разговори за смяна на министерски кресла.

„Аз ви казвам и не е трудно да се провери, че разговорите по промяната се случиха преди изказванията на партийно събрание на ГЕРБ. Не би ми оказало изказване на партийно събрание никакво влияние“, каза Глачев.  

„Готов съм да продължа комуникацията си с г-н Радев по въпроси, които са важни за бъдещето на гражданите. Няма да се отклоним по европейския път за развитие на България“, завърши той.  

Сподели