По “изпрана“ схема: Ето как три баби се простиха с над 30 бона ВИДЕО

Нови жертви в капана на „ало“ измамниците. Този път потърпевшите са от Пловдив.

Трима мошеници успели да излъжат четири възрастни жени и да откраднат от тях общо над 30 хиляди лева. Едната пуснала през терасата си над 20 хиляди лева в найлонова торба.

И тримата измамници са задържани и са им повдигнати обвинения. Мъжете са на 26, 41 и 47 години. Открити са за няколко дни. Заловени са в момент, когато двама от тях са предавали парите от третата измама на третия човек. Извършвани са обиски, при които е открита голяма част от сумата – малко над половината. Най-вероятно тя ще бъде върната на потърпевшите. 

Пловдивчанки олекнаха с над 30 бона, докато „помагат“ на полицията

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров обясни пред Нова телевизия, че измамените са възрастни и трудноподвижни. Те са потърсени по домашен телефон. Работи се по установяване на това как измамниците са открили телефонните им номера и как са ги избрали за жертви. 

Мошениците се представили за полицаи, които се опитват да предотвратят телефонна измама.

„Мъж по телефона им казва, че са попаднали в списък на телефонни измамници и трябва да съдействат като предоставят пари”, поясни той.

В единия случай жената била инструктирана да остави парите до блока, а в другите два – да хвърлят сумите през терасата. 

За подобно престъпление се предвижда затвор от 1 до 6 години.

„Адаптиран стар сценарий за съдействие по време на полицейска операция“, коментира водещата на Нова телевизия Мира Иванова. 

Сподели