Каранга: Знам как ще отпразнувам, ако вкарам на Левски

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга получи наградата си за играч №1 на 25-ия кръг в efbet Лига. Бразилецът се отпуши при победата над Ботев (Пловдив) с първите си два гола след завръщането си на „Армията“.

Каранга се разписа в петия си мач, точно както се случи и при предишния му престой в България. Любимецът на „червените“ фенове разкри, че ако има възможност, би върнал в отбора Кирил Десподов и Николай Бодуров, с които беше съотборник преди години.

Каранга заяви категорично, че няма да се откаже, докато не стане шампион с ЦСКА и призна, че вече има идея как да отпразнува, ако се разпише във вратата на Левски.

4

Фернандо Каранга играч на 25ти кръг

„Това е първата награда след завръщането ми в ЦСКА. Обещавам, че няма да бъде последна. Ще продължавам да вкарвам голове, за да направя хубава колекция от награди.



Вярвам, че ще бъде труден мач срещу Локомотив (София). През последните 10 дни ние се подготвихме много добре. Отборът се чувства добре. Знаем, че всички мачове напред са много важни за нас.

 Спомням си много добре, когато дойдох за първи път – в първите четири мача също не успях да реализирам, а след това не спирах да вкарвам. Надявам се сега да бъде същото. Първенството се е променило, клубът също. В момента се адаптирам много по-бързо към отбора. Независимо кои са футболистите, ЦСКА винаги е бил силен.



Когато напуснах Китай, имах други оферти. Аз се сетих за историята ми в ЦСКА и за феновете тук и това ме мотивира да приема да се върна. Смятам, че решението ми е правилно. Взаимно се свързахме с клуба.

 Българският език ми е малко труден, но се опитвам да науча някои неща. С почти всички от предишния ми престой държим връзка – Бодуров, Манолев, Десподов. Първата седмица, след като подписах, Манолев ми се обади и ми каза, че вече ще ме гледа само по телевизията, тъй като е приключил с футбола.

 Бих върнал в отбора Десподов и Бодуров. Манолев ми харесваше много, но той спря.

Първенството не е решено. В момента ние нямаме право на грешка. Ако продължим да побеждаваме, това ще бъде хубаво. Имаме шансове да станем шампиони. 

Трябва да се борим да вкарваме голове и да бъдем по-конкурентни. Всички футболисти знаят какво трябва да правят на терена. Най-важното е да не бъркаме.



Моята цел е да вкарвам голове и да побеждаваме. Най-важното е да се борим за титлата. Първата ми цел е да стана шампион с ЦСКА и никога няма да се откажа“, каза Каранга, след което коментира предстоящото дерби с Левски на 7 април (неделя).

„

Това е специален мач. Във всички мачове срещу тях съм вкарвал. Всеки футболист иска да играе дерби. Всеки ден, като заспивам, се сещам за тези мачове с Левски. Вече съм приготвил как да отпразнувам, ако вкарам.



След мача с Черно море и червения ми картон останах много разочарован, сърдит и след като ми „изстина“ главата, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен и да не реагирам толкова бурно.



Голямо предизвикателство за мен е да се изправя срещу най-добрия защитник в елита (б.а. Хосе Кордоба). Той е бил №1, защото не съм бил тук.



Гледал съм мачове на Лудогорец. Не виждам голяма разлика, отборите са 50:50. 

Строежът на стадиона се очаква от всички. Това ще е новият дом на ЦСКА. Като приключим с реконструкцията на стадиона и с подкрепата на феновете, ще бъде уникално“, заяви Каранга.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели