Шиникова и Денчева с победи в Анталия

Изабелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на двойки, а Росица Денчева преодоля квалификациите на сингъл на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд от 25 хиляди долара.

16-годишната Денчева постигна три поредни победи в пресявките, а в спор за място в основната схема преодоля водачката в схемата на квалификациите Анхела Фита Болуда (Испания) със 7:6(5), 6:2 за 1:47 час. Следващата й съперничка ще бъде Луцие Хавличкова (Чехия).

Шиникова стартира с успех на двойки. Българката и Тара Вурт (Хърватия), поставени под номер 4, надделяха над представителките на Казахстан Дана Байдаулет и Соня Жиенбаева с 6:0, 6:3 за 42 минути.

Българката Гергана Топалова и Марта Матула (Гърция) загубиха първия си двубой при дуетите от Тена Лукас (Хърватия) и Андрея Присакариу (Румъния) с 4:6, 3:6 за 77 минути.

На сингъл Топалова е поставена под номер 5 и първата й съперничка е гръцката квалификантка Димитра Павлу, а Шиникова е осма в схемата и ще започне с двубой срещу Марта Матула (Гърция).

Последвайте канала ни в

Сподели