Уилямс и Заубер обявиха кога ще представят новите си коли

Отборите на Уилямс и Заубер ще представят колите си за сезон 2024 във Формула 1 в рамките на един и същ ден – 5 февруари. Така вече са ясни датите на премиерите на три от тимовете преди новия сезон. Както беше обявено в началото на седмицата Ферари ще вдигне покривалото на новия си болид на 13 февруари.

По-рано от Заубер обявиха, че ще покажат новата си кола във Великобритания, но все още няма повече подоробности. Догодина базираният в Швейцария тим ще се върне към своите корени, след като партньорството му с Алфа Ромео приключва. За отбора следващите две години ще са преходни преди праз 2026 той да стане заводския тим на Ауди.

Надеждите на шефовете в Хинвил са догодина отборът да се върне към средата на класирането, където беше през 2022 година. През тази той се смъкна до по-задната част на подреждането и завърши на деветото място в отборния шампионат. 

За Уилямс сезон 2024 също ще започне с надежди, след прогреса, който тимът от Гроув демонстрира през 2023 година. Той завърши на седмото място в конструкторския шампионат.

И двата отбора няма да имат промени в пилотските си състави за сезон 2024. За Уилямс ще продължат да карат Алекс Албон и Логан Сарджънт, докато в Заубер за трета поредна година ще си партнират опитният Валтери Ботас и Гуаню Джоу.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели