Сдружение ПФК Ботев: Бойко Борисов обеща, че на „Христо Ботев“ ще се играе финал за Суперкупата на Европа

„Днес (22.12.2023 г.) на стадион „Христо Ботев“ се състоя неформална среща между представители на всички формални и част от неформалните организации на привържениците на „Ботев“ Пловдив с лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и кмета на Пловдив Костадин Димитров“, гласи съобщение от пловдивския клуб до медиите.

„На нея бяха коментирани актуални въпроси, свързани с цялостното довършване на стадион „Христо Ботев“ с оглед допълнително отпуснатите от държавата средства в размер на над 33 милиона лева.

Ботевистите благодариха на Бойко Борисов за осигуреното финансиране, с което домът ни ще може да бъде окончателно завършен, като анонсираха създаването на Граждански съвет, който в симбиоза с кмета на Пловдив, както и с оторизирани от него професионалисти, ще дискутира обстойно всички детайли по довършването на стадион „Христо Ботев“, както и ще следи стриктно за целевото изразходване на предоставените средства.

В Гражданския съвет ще бъдат привлечени архитекти, инженери, адвокати и други експерти, които ще имат основен ангажимент да подпомагат община Пловдив в управлението на проекта за довършването на стадион „Христо Ботев“ с всички необходими функционалности на помещения и оборудване, за да може клубът ни да ползва материална база на европейско ниво.

Лидерът на ГЕРБ изяви желание да посети мач на жълто-черните на Колежа и още веднъж повтори обещанието си, че на стадион „Христо Ботев“ ще се играе и финал за Суперкупата на Европа“, се казва още в информацията на „канарчетата“.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели