Кирил Петков удари по Радев, обяви големи новини за ДПС и ГЕРБ и се обърна към народа със…

„Следващата година може да погледнем с оптимизъм, това ни даде конституцията. Ние вече може да претендираме, че сме направили реформа, която е одобрена извън границите на страната. Доволен съм от промяната“, заяви Кирил Петков в ефира на bTV.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ коментира думите на президента Румен Радев, относно изнасилването на Конституцията.

„Доста агресивни думи на президента. Не искам да влизам в критика. Тези думи не бяха честни към неговите избиратели. Промяната в съдебната система и чувството за безнаказаност бяха променени.

Хората отвън виждат, че тези неща не са измислени. Радев осъзнава много добре, че създадохме политическа конкуренция, която е много добра за системата.

Алтернативата на това управление беше поредица от служебни кабинети. Но избирателите ни сложиха там. Искаше ни се да контролираме всичко, но стигнахме до паритет. Същото е било и при ГЕРБ.

Ежедневието беше много трудно, но постигнахме резултати. За първи път имаме толкова прозрачен бюджет. Няма нищо скрито. И ние и ГЕРБ решихме всичко да си го напишем и сложим открито в бюджета. Сега не трябва един министър в някоя тъмна стая дали ще даде пари на някоя община. Пуснахме лампите в стаята. Инфлацията е паднала под 6%, а доходите са между 10-15%.“, каза Петков.

Ето какво каза за фактора ДПС в приемането на промените:

„ДПС трябваше да бъде там. В преговорите за Конституцията нямаше голяма опозиция. Аз очаквах, че ще има по-голям отпор от ГЕРБ и ДПС. Ще видим когато започнем да пълним институциите с хора. Трябва да изберем професионалисти.

Двете формации казваха колко са недоволни от един или друг. Но нямат достатъчно сила. Както и ние. Беше очевадно. Карахме се на първия ред, но накрая в момента нито един министър не може да има политическа сигурност. Това непрекъснато вдигане на напрежението не дава на нито един министър да си помисли за корупция. Трябва да е пълен глупак.

Сега ни предстоят регулаторите и едва тогава ще стигнем до ротацията на премиерския пост“.

Той се обърна и към народа.

„Побъркахме ви от драми през последните 6 месеца. Вземете си въздух за 2-3 седмици. Резултатът е на лице и е за тяхно добро. Има такъв самоконтрол“, заяви Петков.

Сподели