Главчев с първи думи пред за скандала с Лена Бориславова и фалшифицираните подписи

Не коментирам скандала с плажа „Корал“. За това питайте замесените. Така отговори на въпрос на служебният премиер Димитър Главчев.

Припомняме, че както писа от миналия август прокуратурата води дело за документно престъпление, свързано с освобождаването на Кирил Петков като член на Управителния съвет на Сдружение „Да запазим Корал“, което пък е било необходимо, за да може Петков да стане служебен министър.

Гърми скандал! Петков скочи като ужилен заради гафа на Лена

Както писа скандалът избухна заради твърдения, че именно Лена Бориславова е фалшифицирала подписи и документи, за да може Петков да заеме поста.

Днес Бориславова обяви, че е готова да се откаже от имунитета си, ако той се окаже пречка за разследване. В момента тя обаче няма имунитет, тъй като ПП-ДБ все още не са обявили кандидат-депутатските си листи.

Главчев каза още, че е подсигурено финансирането на детската болница, а дали има достатъчно персонал и медицински сестри не може да отговори.

Главчев уточни, че знае и за проблема с наводнените карловски села. Той е от преди две години. Знае, че има недостиг на средства, но се надява от наводненията насам да е свършено нещо и да има малко за даване.

На въпрос на готова ли е държавата да помогне на наводнените села, тъй като средствата за изграждането на нова инфраструктура не стигат, Главчев каза: „Ще видим, предстои ни разговор с кмета на община Карлово. Явно ще се наложи да решаваме и тези проблеми“.

Служебният премиер е в Клисура където тази вечер започнаха честванията по повод Априлската епопея.

Той прие почетния стой на 61-ва стрямска бригада – Карлово.

 

Кристина ИВАНОВА,

Снимки: Любомир БАКЪРДЖИЕВ,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели