Нов епизод на битката между Славия и ЦСКА – този път за Купата на България

Слушай на живо

Слушай на живо:
Янтра/Славия София – ЦСКА

Славия и ЦСКА – София се изправят един срещу друг за втори път в рамките на 5 дни – този път за Купата на България. Никола Попов ще ръководи 1/8-финалния двубой на стадион „Александър Шаламанов“, който започва в 17:30 ч.

Двата отбора вече се срещнаха два пъти в първенството – и в двата случая мачовете завършиха без победител. Със сигурност и футболистите на Златомир Загорчич, и тези на Нестор Ел Маестро ще бъдат мотивирани да запишат първи успех над днешния си съперник през този сезон.

За последно Славия и ЦСКА – София се срещнаха в турнира за Купата през сезон 2021/22, но тогава на полуфинал. След два двубоя, в които тимовете си размениха по една победа с по 2:0, „червените“ продължиха напред след изпълнение на дузпи.

51

ЦСКА - Славия

Преди четири дни „белите“ показаха, че знаят как да противодействат на своя противник, така че домакините ще направят всичко по силите си, за да се класират в следващия етап на надпреварата. Славия създаде куп голови положения пред вратата на Густаво Бусато и само добрите изяви на бразилския вратар попречиха на „белите“ да вземат нещо повече от точка в срещата.

Президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов изрази опасения от съдийството в днешния двубой, тъй като главният рефер е бил сменен в последния мoмент.

Още след равенството (1:1) в петък Ел Маестро заяви, че не е доволен от представянето на своите играчи в предни позиции. Не е изключено наставникът на „червените“ да направи промени в атака и да заложи на Данило Асприля и Майкъл Естрада вместо Дюкенс Назон и Матиас Фаетон.

18

Славия 1:1 ЦСКА

Очаква се на резервната скамейка да остане Тобиас Хайнц, който напоследък не се представя на обичайното си ниво. Не само слабата форма обаче е причина норвежецът да бъде забит на пейката. Преди няколко дни лидерът на сектор „Г“ Иван Велчев-Кюстендилеца разкри, че футболистът има и сериозни проблеми с дисциплината.

ЦСКА – София няма да може да разчита на Тибо Вион, който ще трябва да изтърпи наказание от един мач заради натрупани картони.

В белия лагер добрите новини са свързани със завръщането на Мартин Сораков, но Загорчич няма да може да разчита на друг нападател – Владимир Николов.

18

Славия 1:1 ЦСКА

СЛАВИЯ – ЦСКА – СОФИЯ

Вероятни състави:

СЛАВИЯ:

ЦСКА – СОФИЯ:

НАЧАЛО: 17:30 часа
СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: „Александър Шаламанов“, София

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели