Кипруто гони място на подиума на маратона на Валенсия

Шампионът на маратона в Милано за 2022 г. Титус Кипруто се е насочил към позицията на подиума на 43-тото издание на маратона във Валенсия в неделя в Испания. Кениецът е оптимист, че ще успее да впечатли в състезанието, което е избрано за третото най-бързо трасе в света.

Рекордът на трасето се държи от Келвин Киптум от Кения, който той отбеляза миналата година – 2:01:53 часа. Оттогава той подобри световния рекорд, след като пробяга 2:00:35 в Чикагския маратон Ина САЩ миналия октомври.

Кипруто, който се отправя към Испания за третия си маратон тази година, започна сезона с четвърта позиция на маратона в Токио, където постигна 2:05:32.

Състезанието му спечели място в отбора по маратон на Световното първенство, който представляваше Кения в Будапеща, Унгария, където той завърши на осмо място.

В интервю за Nation Sport Кипруто каза, че е имал добри тренировки след Световното първенство и очаква с нетърпение състезанието в неделя.

“Подготвих се добре и се наслаждавах на програмата си през последните три месеца след кратка почивка. Ще бъде напрегнато, защото се състезавам срещу някои от най-бързите атлети, но вярвам, че това ще ми помогне да запиша личното си постижение“, каза Кипруто.

Кипруто каза, че е успял да научи няколко неща по време на Световното първенство и очаква с нетърпение по-добро представяне: “Нямах достатъчно време да тренирам за Световното първенство, защото след маратона в Токио знаех, че ще бягам през октомври или ноември, но това ме хвана неподготвен и бях принуден да избързам с тренировъчната си програма.“

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели