Обрат: Лъсна истината за “битото“ на протеста момиче

Искам да разкажа всички факти за момичето, което се появи в няколко национални телевизии, и обяви, че е било ритано и бито от полицейски служители в корема, като те са ѝ обяснявали, че го правят, за да няма деца. Веднага, както и в другите случаи, се самосезирах и назначих проверка.

Това заяви директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който бе изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

“Иззел съм цялата документация по случая, защото момичето е било задържано първо районно. Запознах се с материалите. Веднага след постъпването ѝ в първо районно същата е транспортирана до лечебно заведение, където са ѝ направени пълни и обстойни прегледи за абсолютно всичко, включително и за кръв.

Битото от полицаи момиче на протеста: Пожелаха ми да видя майка си мъртва, докато гледах хора с отворени глави

Абсолютно всички органи на момичето са били прегледани и медиците не са констатирали дори и одраскване по нея. В протокола ѝ за личен обиск колегите са записали, че в нея са е намерена маска за прикриване на лицето” добави той.

По-рано днес столични полицаи излязоха на протест пред Народното събрание. Те не искат действията на полицията да бъдат политизирани. Протеста им е спонтанен и призоваха да спре да се политизира сблъсъка с футболните фенове от 16-ти ноември. Те изразиха подкрепата си към министъра и към пострадалите им колеги по време на сблъсъците с футболните фенове.

Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, заяви че категорично се разграничават от политизирането на МВР и политиците са прекалили.

Safenews припомня, че по-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че не толерира и не приема никакви форми на насилие. Както върху мирни граждани, така и върху полицаи.

Всеки, който е допуснал проява на насилие във вечерта на протестите, ще бъде разследван и ще понесе отговорност, посочи министърът.

Той припомни, че е разпоредил ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция на подобни случаи в бъдеще.

 

Сподели