Тройна победа за Тойота в рали „Япония”

Елфин Еванс, Себастиен Ожие и Кале Рованпера осигуриха тройна победа на Тойота в последния кръг от Световния рали шампионат (WRC) – рали „Япония”. Това е домашното състезание на Тойота, а миналата година Тиери Нювил и Ойт Танак осигуриха двойна победа на Хюндай в него.

И затова, след като Рованпера си осигури втора поредна световна титла в рали „Централна Европа”, шефът на Тойота Яри-Мати Латвала обяви, че победата в Япония е цул №1 за тима преди края на сезона.

Еванс контролира последните 6 отсечки в неделя, като започна деня с аванс от 1:15 минути пред Ожие, а зад тях имаше размествания в битката извън топ 3.

Такамото Кацута успя днес да измести от петото място Ойт Танак, но не успя да свали от 4-ата позиция Есапека Лапи, който завърши най-напред от пилотите на Хюндай. Танак пък записа 6-о място в последното си състезание за М-Спорт.

Андреас Микелсен спечели в RC2 и WRC2, след като Грегоар Мюнстер катастрофира днес в 20-ата от общо 22 отсечки и това осигури успеха на новия световен шампион в WRC2.

Последвайте канала ни в

Сподели