Солидна драма и гол в добавеното време остави Емполи в Серия А

Емполи успя да запази мястото си в Серия А по изключително драматичен начин, след като успяха да спечелят с 2:1 над гостуващия Рома. Матео Канчелиери (13’) изведе домакините още преди да е изтекъл четвърт час, но Усем Ауар (45’) успя да изравни за “вълците” в края на първото полувреме, а Мбайе Нианг (90’) в добавеното време подпечата оставането на своя тим в елитната дивизия на италианския футбол.

Футболистите на Емполи демонстрираха сериозна мотивация през цялата среща и в крайна сметка постигнаха своята цел. Те поведоха още в 13-ата минута чрез Матео Канчелиери, който получи хубав пас в наказателното поле и реализира за 1:0. Браян Кристанте възстанови равенството в 19-ата след неумела намеса на Елия Каприле, но намеса на ВАР показа, че е имало засада при центрирането.

“Вълците” все пак стигнаха до гол в добавеното време, когато Усем Ауар се възползва от хубаво центриране отляво на Анхелиньо и реализира с глава за 1:1. Домакините обаче нямаха намерение да се отказват и демонстрираха пределна мобилизация през втората част, когато продължиха да атакуват, за да търсят успеха и в крайна сметка да си подсигурят оставането. Това се случи по възможно най-драматичният начин в добавеното време на двубоя, когато появилият се на почивката Нианг получи в наказателното поле и с изстрел в близкия ъгъл преодоля Миле Свилар и направи 2:1.

По този начин Емполи спечели изключително важни три точки в заключителната си среща от кампанията и само един пункта разлика с Фрозиноне им даде възможност да останат над чертата на опасната зона. От своя страна Рома затвърди не особено добрата си форма в последно време под ръководството на Даниеле Де Роси. “Вълците” имат само един успех в последните си пет мача в първенството, но все пак стигнаха до участие в Лигата на конференциите през следващата година.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели