Борисов неочаквано се появи на полигона в Ново село, посланикът на САЩ му прави компания ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от изненадваща инспекция в учебния полигон Ново Село. Компания на лидера на ГЕРБ му прави американският посланик Кенет Мъртън. Присъства и министърът на отбраната Тодор Тагарев. 

Тримата присъстват заедно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО.

Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана пристига на работно посещение в България заедно с представители на страните-членки на алианса. Те ще посетят многонационалната бойна група на НАТО на полигона „Ново село“.

Мирча Джоана ще наблюдава демонстрации на оперативни способности за водене на отбранителна операция на учебен полигон „Ново село“ в рамките на учението „Iron Strike 2023“. Там ще бъде още премиерът Николай Денков, министърът на отбраната Тодор Тагарев, посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования.

Учението се провежда в изпълнение на плановете за подготовка за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО. А посещението на Мирча Джоана става в момент, в който се обсъжда вариантът многонационалната бойна група да прераства в бригада. След решението  на НАТО във Вилнюс през лятото, министърът на отбраната Тодор Тагарев увери, че „това не значи, че близо 5000 души да има на наша територия“. Въпреки това в последните месеци вече се спомена за изграждането на логистичната инфраструктура в район на Ямбол и Кабиле. 

Сподели