Шоу в “Стани Богат“! Билалов се предложи на атрактивна участничка, а после я прецака СНИМКИ

Интересна игра в „Стани богат“ направи варненката Мария Митева. „Честно казано, малко се шашнах от нейната визитка. Учила е в Лион, учила е в Сорбоната, после и в Бразилия, накрая и в Мексико.

Там е работила като спасител на басейн, а в Швейцария е помагала на УЕФА за излъчването на мачовете по света. Работила е и за „Ал Джазира“ в Лондон. Написала е книга, мечтае за яхта и не може да живее без футбол“, представи я в началото Михаил Билалов.

Още със сядането ѝ той се предложи на шега да започне работа при нея: „Мечтаеш за яхта. Каква – монокъл или катамаран?“

„Която да паркирам в Сен Тропе“, отговори Мария.

„Мога ли да ти бъда капитан?“, предложи се Билалов, а след като чу отговора ѝ „Заповядай“, отвърна: „Скъп съм, да знаеш“.

След като мина набързо през въпросите за първа сигурна сума, Митева бе попитана „Коя река тече само на територията на България?“ – Марица, Велека, Янтра или Струма.

„Живея от 2004 г. в чужбина и съм ги позабравила леко“, каза тя и покани жокера си от публиката Жеко. Той я насочи към Янтра и каза, че е сигурен на 9 от 10 по десетобалната. Тя му се довери и това бе правилният отговор.

„Останки от кой град, смятан дотогава за легендарен, открива германският археолог Хайнрих Шлиман?“, бе следващият въпрос, а вариантите – Вавилон, Троя, Александрия и Спарта. Участничката се насочи към Троя, което бе верен отговор, но призна, че не бърза да маркира, защото иска малко да помисли.

Тук Билалов се намеси не на място, казвайки ѝ: „Мария, има опасност да премислиш! Да предобриш“.

Това явно притесни варненката, която каза, че в такъв случай ще ползва жокер „50:50“.

„ОК, желанието на клиента е правило за нас“, отговори водещият.

Мария пожела да смени жокера си с „Обади се на приятел“ и звънна на Цветелина Янева от Великобритания. Тя обаче призна, че няма представа. Затова Митева се спря на първоначалния си вариант – Троя, и това се оказа верен отговор, но участничката остана с един жокер по-малко, което можеше и да не се случи, ако Билалов не беше я репликирал.

Следващият въпрос за 2000 лева бе „Кой американски писател разказва странния случай на мъж, родил се старец, който с времето се подмладява?“. Възможните опции бяха Рей Бредбъри, Франсис Скот Фицджералд, Уилям Голдинг и Ърскин Колдуел. Варненката използва и последния си жокер „50:50“, след който на екрана останаха втория и третия вариант. Тя избра Фицджералд и това беше верен отговор.

Мария заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а питането за нея бе: „Коя група изпява Псалм 137 на „Златният Орфей“?“ – Бони М, Рики е Повери, Суермакс или Иръпшън. Тук Митева се спря на Бони М и това я прати напред в играта.

Десетият въпрос бе следният:

„Името на кой велик учен е дадено на лунен кратер, химичен елемент, единица във фотохимията и астероид?“

Варненката избра Блез Паскал в конкуренцията на Дмитрий Менделеев, Алберт Айнщайн и Галилео Галилей.

За нейно съжаление верен се оказа Айнщайн и така тя си тръгна с 3000 лева.

След нея на стола на богатството седна балетистът Мартин Василев.

След лесно преминаване на първите пет въпроса той се спря бързо на отговор „Слънчогледи“ на въпроса „Какви са растенията, които избира Винсент ван Гог за тема на своята поредица от натюрморти?“

„Кой актьор партнира на Моника Белучи във филма „Необратимо“, докато двамата са съпрузи?“, попита го след това Билалов, а опциите, които му даде, бяха – Микеле Плачидо, Том Круз, Матийо Касовиц и Венсан Касел. След намеса на „50:50“ той правилно избра Венсан Касел.

След това балетистът заключи 2000 лева като втора сигурна сума и си ги гарантира с отговор „Антверпен“ на въпроса „В кой град се намира Диамантеният квартал, в който се обработват близо половината от диамантите в света?“.

Веднага след това се чу сирената в студиото и така Василев ще продължи играта си утре.

Сподели