Първо по-сериозно падане за Акоста в MotoGP

Педро Акоста записа първото си по-сериозно падане в кариерата си в MotoGP по време на загрявката преди Гран При на Испания.

Пилотът на Tech3 ГасГас се озова не земята с висока скорост при преминаването на бързи завой №7 на пистата „Херес“. При това падане моторът на Акоста се претъркули няколко пъти през зоната за сигурност преди да се удари силно в обезопасителната стена.

Същото се случи и със самия Акоста, който също достигна до предпазната стена, която за щастие на тази част от пистата има въздушна мантинела, която предпази пилота от сериозно наранявания. Този инцидент на испанеца доведе до спирането на сесията, тъй като въздушната мантинела бе пробита и тя трябваше да бъде надута наново.

Червеният флаг бе показан с оставащи 53 секунди в загрявката, а малко преди това да се случи и Фабио Ди Джанантонио записа падане с висока скорост в завой №8. Най-вероятно катастрофите и на двамата са причинени от влажните петна, които все още „окрасяват“ пистата, въпреки че минаха близо 24 часа от края на дъжда вчера.

Иначе най-бърз в загрявката бе Алекс Маркес, който с време от 1:37.943 победи с 0.098 секунди Джак Милър, а тройката с пасив от 0.176 допълни Енеа Бастианини.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Сподели