Какви столове да използвате в индустриален интериор

Индустриалният интериорен стил навлиза все по-упорито в градския начин на живот и има защо – той носи приятна комбинация от ретро мотиви, винтидж атмосфера с типична леко грубовата градска визия, която хармонизира със света извън дома. Индустриален стил често се използва за младежки жилища, за мансарди и тавански помещения, както и за бивши промишлени помещения, превърнати в жилища.

Сред типичните тухли, бетон и стомана по стените и подовете на индустриалното жилище, трябва да се намери място и за няколко стола – неизменна част от обзавеждането на всеки дом. Какви да бъдат те, за да паснат идеално на цялостната визия, прочетете нататък.

Какво представляват индустриалните столове

Лесно ще познаете индустриалните столове по някои техни отличителни черти: най-често те са изработени от метал, с възможност за дървена седалка или кожена тапицерия. Могат да бъдат както трапезни, така и бар столове или кресла.

Често столовете са създадени така, че могат да се подреждат един върху друг. Причината е, че в миналото са били често използвани в заведения и това наложило по-практичен подход към формата им. Но подобни подобрения има и в други отношения на дизайна – много от столовете разполагат с дупки по седалките, за да може дъждът да се отича от тях и да могат да се използват и на открито.

Ако търсите класически индустриални столове с дългогодишна история, които продължават да са актуални и днес, потърсете популярните модели Tolix или Multipl. Те са изцяло изработени от метал и донякъде си приличат. Основната разлика е, че Multipl е с крака, които позволяват да събирате столовете един в друг. Това е перфектно решение за малки жилища, тъй като дава възможност да съхранявате излишните в момента столове на малка площ.

В какъв интериор могат да се използват

Макар че говорим за индустриални столове като част от едноименния интериорен стил, те всъщност могат добре да се впишат и в други стилове на обзавеждане. Биха стояли перфектно, ако имате нужда от ретро или винтидж нотка в стаята. Вписват се и в провинциален стил, както и в модерните изчистени стилове.

Къде у дома можете да сложите индустриални столове

От самото си начало този тип столове са създадени, за да бъдат максимално практични. И наистина са такива. Можете да ги използвате в трапезарията, около дървена или метална индустриална маса. Разбира се, можете да добавяте метални бар столове около кухненския плот или специалния ви бар за напитки.

Поради материалите, от които са изработени, те са подходящи и за употреба на открито – на верандата или на двора, около барбекюто, външната кухня или на масичката за кафе. Ако ги използвате по този начин, ще получите здрави и издръжливи столове с неповторим стил, които да ви служат вярно години наред. И не по-малко важно напомняне: могат да се слагат един в друг, което позволява да ги съхранявате лесно в зимните месеци, когато не ги използвате.

Индустриалните кресла често са с кожени тапицерии и са перфектен завършек на къта за почивка в дневната, където могат да придадат по-мъжествен и суров характер, без да са твърде груби.

Индустриални столове традиционно се използват и за заведения – ресторанти или барове, за открито или закрито, където придават характер на обстановката.

 

Сподели