Гащетата му бяха изгорели: Треньорът, спасявал деца, ударени от мълния, със смразяващ кръвта разказ за ужаса ВИДЕО 18

Страшна трагедия се разигра тази вечер в Русе. припомня, че две деца пострадаха, след като бяха ударени от мълния на стадион „Дунав“ в Русе. 

Момчетата са на 11 години и са имали тренировка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. 

Първа помощ са оказали треньорите и хора в близост. Децата незабавно са били откарани към двете болници в Русе – „Канев“ и „Медика“, където незабавно са били поети от реанимационни екипи. 

Около 19.30 часа линейка е докарала 11 годишно момче в клинична смърт, без сърдечна и без дихателна дейност и цианотично. В продължение на 1 час реанимационни екипи извършват реанимация, правят всичко по силите си и всичко възможно, но детето не се върнало към живота“, съобщиха от болница „Канев“.

„Другото момче е пристигнало в клинична смърт, без сърдечна дейност. Дежурният реанимационен екип е провел адекватна реанимация и е възстановил основните жизнени показатели на момчето.

Към момента детето е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко състояние. Провеждат се консултации, за да се установят допълнителни увреди, ако има такива, по вътрешните органи“, заявиха от „Медика“ за състоянието на пострадалото дете.

Старши треньорът на втория отбор на „Дунав“ Мариян Тодоров пръв се е притекъл на помощ. 

Старши треньорът на втория отбор на „Дунав“ Мариян Тодоров

„Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на съседното игрище. Отидохме веднага, взехме да им даваме, аз колко съм давал изкуствено дишане. 

Детето се оправи, другото дете също мисля, че почна да диша.

Между другото, може би другото дете, то беше поело, отзад имаше проблем, гащетата му бяха поизгорели

Линейките дойдоха, дишаха децата. Чакаме, много им е рано Господ да ги взема. 

Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо, все съм чувал… 

Аз видях някаква светкавица, мислех, че тя е настрани даже, не мислех, че е при тях, при децата, но явно се оказа, че е. Може би е ударило едното дете, не знам, аз бях на другото игрище, видях, че лежаха, даже в първия момент си мислех, че някакъв страх има, затова са легнали, после като отидохме, те ….“, разказа емоционално Тодоров, цитиран от Русе Медия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели