Последни новини за завръщането на Божков в България СНИМКИ

Броени часове остават, докато самолетът, с който се очаква да се прибере Васил Божков у нас, кацне на летище София. Както писа по-рано бизнесменът обяви, че днес около 15:30 часа вече ще е на родна земя. 

Извънредно! Васил Божков обяви, че се прибира в България днес

Eдинственият самолет, който пристига от Дубай в посочения час, от е на нискотарифната компания Fly Dubai. Справка в специализирания сайт за следене на въздушните линии Flight Radar сочи, че летателният апарат в момента преминава над Турция.

Той е излетял в 11:12 ч. местно време или 10:12 ч. – българско.

Както писа от прокуратурата и вътрешният министър Калин Стоянов съобщиха, че Васил Божков ще бъде арестуван, ако кацне на летище София.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да избегне задържането си, като след това са му повдигнати 20 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. 

През май т.г. Божков обяви, че е готов да се върне в България, но като защитен свидетел. Месец по-късно се появи мълва, че бизнесменът се завръща в страната през Гърция, но тогава това така и не се случи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели