Верстапен ще иска да удължи перфектната си серия в Маями

Макс Верстапен спечели първите две издания на надпреварата за Гран При на Маями, но в нито едно от тях нидерландецът не стартира от полпозишъна. Днес обаче това ще се промени, тъй като именно той ще заеме първата позиция на стартовата решетка.

Това прави трикратния световен шампион големия фаворит за победата в шестия старт за сезона. Той вече записа една победа този уикенд, след като триумфира във вчерашния спринт.

В него единственото притеснение на пилота на Ред Бул дойде на старта, когато той бе притисниат от Шарл Леклер. Монегаскът ще потегли втори и днес и ще се надява да бъде по-сериозен съперник на Верстапен, отколкото бе в спринта, в който той завърши на 3.3 секунди зад нидерландеца.

Втората редица също ще бъде поделена от Ред Бул и Ферари, но в обратен ред, тъй като Карлос Сайнц ще тръгне пред Серхио Перес. Съотборниците в Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри ще потеглият пети и шести, а точно зад тях ще се наредят пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Топ 10 на стартовата решетка за Гран При на Маями ще оформят Нико Хюлкенберг и Юки Цунода.

От гледна точка стратегиите най-вероятно ще гледаме състезание с едно спиране в бокса, както бе и в първите две издания на надпреварата в Слънчевия щат. Оптималният вариант за покриване на дистанцията от 57 обиколки ще бъде старт със средно твърдите сликове, след което финал с твърдите.

Надпреварата за Гран При на Маями, шести кръг за сезон 2024 във Формула 1, стартира днес в 23:00 часа българско време и ще може да бъде следена на живо на Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Сподели