Джамал Мъри няма да играе на Световното по баскетбол за Канада

Шампионът с Денвър Нъгетс в Националната баскетболна асоциация (НБА) Джамал Мъри ще пропусне предстоящото Световно първенство за мъже, тъй като все още се нуждае от възстановяване и рехабилитация, обявиха от Канадската баскетболна федерация.

„Когато пристигнах на тренировъчния лагера, искат да видя как тялото ми ще реагира на дългия и тежък минал сезон и дали ще бъде способен физически да се състезавам на високото ниво, необходимо за Световния шампионат“, заяви канадският национал Мъри. Той записа средно 20.0 точки, 4.0 борби и 6.2 асистенции за 65 мача в редовния сезон на НБА с екипа на Нъгетс.

„По време на консултациите с медицинския екип и отбора, стана ясно, че е необходимо допълнително възстановяване и взех трудното решение да не участвам на предстоящия турнир. За мен все още е мечта да представям Канада на Олимпийски игри и ще подкрепям отбора във всяка крачка по пътя към тази цел“, коментира още 26-годишният Джамал Мъри.

Световното първенство по баскетбол за мъже ще се проведе от 25 август до 10 септември с участието на 32 отбора в Япония, Филипините и Индонезия. Канадците са в група с Франция, Ливан и Латвия в първата фаза на шампионата.

Мъри игра за състава на Канада веднъж през 2015 година на Панамериканските игри.

Снимки: Gettyimages

Сподели