Две момчета и момиче разплакаха майка с два пакета леща в магазин в Стара Загора, мрежата гърми

Жена от Стара Загора е останала приятно изненадана от случка с младежи вчера. Мая Динева с малките си децата е пазарувала в хипермаркет, когато осъзнава, че няма достатъчно пари в себе си и се налага да остави част от продуктите си на касата, пише glasnews.bg.

За щастие по-късно те все пак се „озовават“ в нейната чанта благодарение на трима младежи.

„Днес (б.а. вчера) на връщане от парка реших да мина и да купя някои неща от Лидл. В бързината да изкарам ревящите бебоци съм забравила да взема пари и като си отворих портфейла на касата видях, че имам 23-25 лв. и няма да ми стигнат за всичко. Помолих касиерката да маркира продукти до тази сума и останаха 2 пакета леща, които оставих.

Докато прибирах продуктите 2 момчета и едно момиче (мисля, че беше с тях) ми донесоха пакетите, казаха ми възпитано: “ Заповядайте!”, а аз им отговорих, че ще се върна после и ще си купя, защото съм забравила да взема пари. Те обаче настояха и ме помолиха да ги взема и ми пожелаха хубава вечер!

Искам сърдечно да благодаря още веднъж на тези възпитани и добри момчета, защото успях да им кажа само “благодаря” и се просълзих от жеста им! Благодаря и на родителите им, че са възпитали достойни и емпатични хора!

На фона на лошите събития от последните дни, този жест върна надеждата и вярата ми, че има шанс да се оправим! Има, ако всички положим усилия и възпитаваме децата си в добро!“, разказва Мая Динева.

Постъпката на непознатите бе адмирирана от стотици в социалната мрежа.

Не липсваха и множество положителни коментари.

„Не сме толкова лоши хора българите, ако бъдем по единни можем и да излезем от блатото. От нас зависи.“, посочва Тошко Т.

„Има наистина много възпитани и културни младежи! За жалост обаче на фона на лошотията, която се лее такива добри дела остават някак си незабелязани! Браво на тези младежи и нека техния пример бъде заразен!“, смята пък Христо Г.

Сподели