Астън Вила и Челси разделиха точките след спектакъл в Бирмингам

Астън Вила и Челси изнесоха истински спектакъл и завършиха наравно 2:2 в мач от 35-ия кръг на Премиър лийг. Момчетата на Унай Емери изиграха отлично първо полувреме, когато взеха преднина от две попадение с голове на Марк Кукурея (4’) и Морган Роджърс (42’), но след почивката Нони Мадуеке (63’) и Конър Галахър (81’) донесоха равенството. Футболистите на Маурисио Почетино изиграха отлично второ полувреме, когато бяха много близо до пълен обрат, но в добавеното време гол на Аксел Дисаси бе отменен заради нарушение срещу Диего Карлос.

Бирмингамци нанесоха удар още в четвъртата минута, когато Люка Дин центрира от фланга, а топката срещна крака на Марк Кукурея и влетя в мрежата на Джордже Петрович за 1:0.

Домакините изобщо нямаха намерение да намаляват темпото и само в рамките на следващите няколко минути създадоха още две добри положения, тормозейки своите гости най-вече с много активна игра по двете крила, където Люка Дин и Леон Бейли демонстрираха отлична игра. Челси опита постепенно да изнесе играта малко по-далеч от собственото си наказателно поле, но домакините можеха да стигнат до нов гол в 15-ата минута, когато Оли Уоткинс изпревари бранител и се измъкна, след което се стигна до изстрел, но Петрович спаси.

Футболистите на Челси стигнаха до изравнителен гол в 16-ата минута, когато дълъг пас на Мойсес Кайседо намери Николас Джаксън между двамата централни бранители на домакините, сенегалецът този път овладя отлично, не се поддаде на натиска на Мати Кеш и реализира хубав гол. След преглед с ВАР се оказа, че острието е бил в засада и този гол бе отменен.

Гостите осъществиха вероятно най-добрата си атака до момента в 34-ата минута, когато успяха да разиграят около наказателното поле, топката първо бе пусната в опасна ситуация към Мудрик, но опитът за пас бе пресечен. Веднага след това тя отиде към Марк Кукурея, който центрира отляво, но Николас Джаксън намери само лявата греда на Емилиано Мартинес от изгодна позиция.

Домакините отговориха мигновено с бърза атака, която завърши с опасен изстрел на Уоткинс, който попадна изцяло в обсега на Джордже Петрович. Играчите на Астън Вила нанесоха своя удар в 42-ата минута, когато отново се придвижиха добре в предни позиции, а Морган Роджърс отправи плътен удар от границата на наказателното поле, който влетя в мрежата на Джорджевич за втори път.

На почивката Унай Емери замени Емилиано Мартинес, който получи травма, с Робин Олсен. Това бе втора принудителна смяна за бирмингамци, след като през първата част с контузия напусна и Юри Тилеманс. Гостите опитаха да започнат малко по-активно и Нони Мадуеке влезе опасно отляво в наказателното поле, но бе блокиран. Нервите взеха връх в 49-ата минута, когато Дъглас Луис фаулира Мойсес Кайседо, след което двамата влязоха в лека разправия и получиха жълти картони.

В 53-ата минута отново Мадуеке се измъкна от Люка Дин, но стреля покрай вратата. Малко преди изтичането на час игра Тиаго Силва стреля опасно с глава, но Мати Кеш постави тялото си и изчисти в ъглов удар. Играчите на Маурисио Почетино демонстрираха изключително добра преса в 61-ата минута, когато те успяха да отнемат пред наказателното поле, Конър Галахър влезе в пеналта, където бе фаулиран, но топката отиде в Нони Мадуеке, който този път не сгреши за 2:1.

Гостите демонстрираха желанието си бързо да стигнат до изравняване и още в следващата атака стигнаха до фал пред наказателното поле на Астън Вила, но ударът на Коул Палмър премина покрай лявата греда на Олсен. В 72-ата минута настоятелните действия на лондончани отново им позволиха да отнемат топката в опасна близост пред вратата, Кайседо изведе отново дясното крило в изгодна позиция, но този път резервният страж на домакините успя да спаси.

Футболистите на Унай Емери стигнаха до първата си опасна ситуация през втората част едва в 72-ата минута, когато осъществиха атака на скорост, Леон Бейли се оказа в добра позиция и стреля, но сръбският вратар на “сините” се намеси отлично. Натискът на Челси даде своя резултат в 82-ата минута, когато Конър Галахър получи пред пеналта на бирмингамци, отвори си пространство и нанесе отличен удар с левия крак, който попадна в горния десен ъгъл на Робин Олсен, който бе безпомощен.

Челси продължи да натиска в търсене на всички три точки в двубоя в добавеното време. Появилият се от скамейката Диего Карлос изчисти много лошо и топката отиде в краката на Коул Палмър, който излезе очи в очи в Олсен, но вратарят направи отлично спасяване. Само минутка по-късно центриране от корнер бе пратено в мрежата от Беноа Бадиашил, а играчите в “синьо” избухнаха в радост. Съдията на мача Крейг Поусън бе привикан да гледа повторението на монитор до страничната линия и взе решение, че фал е имало и отмени гола. В последната минута на мача пък Джон Дюран от другата страна на полето също отправи удар с глава над гредата. След края на срещата пък играчите на Челси отново показаха нервност и наобиколиха съдията, налагайки се асистентът на Маурисио Почетино – Хесус Перес да отиде да ги умиротворява.

Със спечелената точка Астън Вила продължава да заема четвъртото място с 67 точки и продължава да се приближава към място в Шампионската лига. От своя страна Челси се доближи само на точка от Уест Хам и на пет от Нюкасъл, като “сините” имат два мача по-малко от “чуковете” и един от “свраките”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели