Арис (Лимасол) с нова зрелищна победа над БАТЕ (Борисов)

Арис (Лимасол) записа нова зрелищна победа над БАТЕ (Борисов) и в реванша между двата тима от втория предварителен кръг на Шампионската лига. В първия мач на свой терен кипърският шампион спечели с 6:2, а днес бе близо да повтори този резултат в гостуването си в Беларус, като този път се наложи с 5:3.

Гостите поведоха още в 8-ата минута чрез Шави Бабицка, но в 25-ата минута БАТЕ изравни от дузпа, реализирана от Валери Громико.

До края на първото полувреме последваха нови два гола за Арис, като се разписаха Яник Гомис в 26-ата и Кажу в 35-ата минута.

Домакините отново успяха да върнат интригата в 48-ата минута с попадение на Александър Мартинов, но Лео Бенгтсон в 56-ата и Мариуш Степински в 74-тата докараха нещата до 2:5.

В добавеното време на мача БАТЕ направи загубата си малко по-почетна, вкарвайки трети гол, дело на Денис Лаптев, отново от дузпа.

Така Арис вече е в третия предварителен кръг на турнира, където ще играе с победителя от сблъсъка между Ракув и Карабах. БАТЕ ще се задоволи с продължаване в Лига Европа, където ще има за съперник Шериф (Тираспол) или Макаби (Хайфа).


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели