Мерелин Николова: Ще се постараем да сме готови и да дадем всичко от себе си

Със своите 20 години Мерелин Николова е една от най-младите състезателки в женския ни национален волейболен отбор, която попадна в състава за едномесечното турне за Лигата на нациите. По време на световната надпревара волейболистката, която играе на поста диагонал, получи шансове от треньора Лоренцо Мичели и показа много добри изяви. Мерелин Николова заяви в интервю за BGvolleyball.com, че Лигата на нациите за нея е било незабравимо преживяване и ще даде всичко от себе си за да оправдае и занапред доверието на селекционера Лоренцо Мичели.

– Предстои усилената работа за европейското първенство, готова ли си?

– Да, готова съм, заредена с нови сили. Определено двете седмици почивка, която имахме се отрази много добре. Не успях да стигна до морето, защото имах други важни работи. Продължавам образованието си.

– Къде ще продължиш образованието си?

– В Благоевград, в Югозападния университет, специалност спорт. В нашия натоварен ритъм е малко трудно ако искаш с нещо друго да се занимаваш.

– По време на Лигата на нациите започна да получаваш все повече игрово време от треньора Лоренцо Мичели. Как се чувстваш?

– Много съм щастлива и много се радвам, че той ми дава шанс за изява. Ще давам всичко от себе си занапред, за да оправдая доверието му. Смятам, че мога да надграждам и тепърва има какво да покажа.

– Имаше ли притеснение в начало?

– Нормално е да има притеснение. Но в крайна сметка знаем къде сме отишли и за какво се борим. Стараем се да даваме максимума във всеки един момент.

– Макар и трудно, постигнахте целта и запазихте мястото си в световния елит. За кой мач съжаляваш най-много, че не успяхте да го вземете?

– През първата седмица изпуснахме два петгеймови мача с отборите на Германия и Доминиканската република. Мисля, че там можеше да обърнем везните в наша полза и да спечелим двата тайбрека. Но ние сме сравнително млад отбор и е нормално да се получават такива неща.

– Няма изявен фаворит на поста диагонал, треньорът Мичели ви върти. Как възприемаш това?

– Аз давам всичко от себе си на тренировките. Вече негово е решението коя ще избере. Старая се да бъда готова във всеки един момент и да покажа какво мога.

– Бяхте един месец в Азия. С какво ще запомниш този период?

– Беше незабравимо приключение. Видяхме цяла Азия и различни култури. Като цяло съм много щастлива, че още на 20 години успях да изживея това с националния тим на България. Емоциите бяха много за мен. Всеки един мач, всяко едно излизане на терена. Беше страхотно да се изправя срещу именити състезателки.

– Къде най-много ти хареса?

– Може би Китай.

– Започва ново предизвикателство, предстои европейско първенство. Как виждаш съперниците в групата ни?

– Групата ни ми се струва преодолима. Със сигурност предстоят трудни мачове, защото на такъв форум няма лесно. Но ще се постараем да сме готови и да дадем всичко от себе си. И да направим най-доброто.

– Какво мислиш за треньора Мичели?

– Смятам, че е много добър треньор. Научих доста неща от него. Има различни изисквания, от тези, при които съм била досега. Но това е нормално, всеки треньор идва със своите изисквания. Мисля, че има какво да взема от него за моето развитие и се радвам, че ми дава шанс за изява.

– От новия сезон на клубно ниво къде ще се подвизаваш?

– В Гърция ще бъда, подписах в АЕК (Атина).

– Значи ставаш съотборничка с Мирослава Паскова?

– Да. И много се радвам от този факт. 

– Какви са целите пред тима?

– Клубът си поставя амбициозни цели. Ще се борим да станем шампиони.

– Защо избра Гърция?

– Условията са добри, харесва ми клуба, ще бъда и титулярен диагонал. Доколкото разбрах се привличат много чужденки тази година и шампионата става все по-силен.

– Какво си пожелаваш?

– Най-вече да сме здрави. Да направим едно добро представяне на европейското първенство. Да си свършим по най-добрия начин работата и да зарадваме българските фенове. И след това всичко да е наред за новия клубен сезон.

Сподели