Мощна придобивка на Украйна ще спира всякакви въздушни атаки

Германската компания Hensoldt ще достави още шест от своите високопроизводителни радари TRML-4D на Украйна за укрепване на противовъздушната отбрана на страната.

Според изявление на уебсайта на компанията, като част от поръчка на стойност над 100 млн. евро, радарите ще бъдат доставени до края на годината след обучение на украинските оператори.

„Нашите радари са спешно необходими на украинската противовъздушна отбрана и ние се гордеем, че можем да доставим всички системи тази година.

Отзивите от нашите клиенти потвърждават колко важна е бързата наличност на радари за защитата на техните граждани“, отбеляза главният изпълнителен директор Оливер Дьор, цитиран от УНИАН.

Според уебсайта на компанията TRML-4D е базиран на най-новата радарна технология AESA. Радарът осигурява бързо откриване и проследяване на около 1500 цели в радиус до 250 километра.

Той може бързо и надеждно да открива, проследява и класифицира всички видове въздушни цели – крилати ракети, безпилотни летателни апарати и самолети, както и хеликоптери.

Германия и преди е доставяла такива радари на Украйна като част от предишни пакети с помощи.

Сподели