Снимките на филма за Формула 1 започват

Първите сцени от филма за Формула 1, в който главната роля ще изпълнява Брад Пит, предстои да бъдат заснети този уикенд на “Силвърстоун” в рамките на Гран При на Великобритания. Вече се появиха първите снимки от боксовете на “11-я отбор този уикенд”, който във филма ще носи името Ейпекс Гран При, а героят на Пит се казва Сони Хейс. Негов съотборник в Ейпекс GP ще е Джошуа Пиърс, чиято роля се изпълнява от Дамсън Идрис.

Зрителите ще могат да видят сцените, които ще бъдат заснети на пистата и в боксовете, като те ще са свързани със състезанията, в които участват Хейс и Пиърс.

Сюжетът на филма се върти около Хейс, който се е оттегли от състезанията, но се завръща на пистата, за да помогне на по-младия си съотборник Пиърс и получава последен шанс да постигне нещо повече зад волана.

Заснемането на сцените ще е в паузите между отделните сесии на пистата, а Брад Пит и компания ще карат болиди от Формула 2, които са модифицирани с аеродинамика на коли от Формула 1 и са “оптимизирани” за целите на филмовия процес.

За по-късно тази година са предвидени още снимки на други писти, които приемат стартове от Формула 1, а Пит посети стартовете от шампионата в Остин миналата година и в Маями през 2023.

Режисьор на новия филм ще е създателят на “Топ Гън: Маверик” – Джоузеф Косински, продуцент е Джери Брукхаймър, а 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън е консултант, като британецът участва чрез продуцентската си компания Dawn Apollo Films.

Главният изпълнителен директор на Либърти Медия Грег Мафей вече прогнозира, че филмът с Брад Пит ще засенчи по популярност документалната поредица на Нетфликс Drive to Survive.

Сподели