Куартараро не е фокусиран върху V4 проекта на Ямаха

Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро заяви пред медиите преди Гран При на Япония, че не е фокусиран върху V4 проекта на Ямаха предвид подобренията на японската марка в последните седмици.

Произвоидтелят от Ивата е последният мохикан в използването на конфигурация на своя двигател с редово разположение на цилиндрите, а не V-образно такова. Тимът вече потвърди, че работи върху изцяло нов агрегат и се надява догодина вече да започне с тестовете на писта.

Същевременно Ямаха регистрира напредък и с настоящата си машина. В последните три кръга Куартараро записа три поредни участия във втората фаза на квалификацията и финишира състезанията в топ 7. А преди домашното състезание на Ямаха на „Мотеги“ тяхната голяма звезда каза, поне публично, че не е фокусиран върху този нов двигател и вместо това гледа настоящото развитие на М1. То ще включва и още едно ново шаси, което Куартараро и Алекс Ринс ще могат да изпробват този уикенд.

„Не, аз не съм фокусиран върху този двигател, защото настоящето е сега. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да усетим подобренията. Мисля, че имаме четвърто различно шаси, което да изпробваме, в последните пет състезания. Така че това е нещо голямо, което го нямахме в миналото. Надявам се новото шаси, което ще имаме този уикенд, да помогне със задното сцепление.

„Да видим какво ще стане през уикенда. Тук има много ускорения, а ние знаем, че ни липсва мощност, която е много важна. Да кажем, че ако стигнем до Q2, това ще е добре. Ние подобрихме спирането, сцеплението под наклон в спирането, но не и в ускорението. Надявам се с много зони за спиране тук ние да влезем в топ 10 още в петък, това може да промени целия уикенд“, каза Куартараро вчера.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели