Кои играчи останаха без отбори в Sesame НБЛ?

Сериозен брой български баскетболисти останаха без отбори след разпадането на Черноморец, Ямбол и ЦСКА, както и след отминалото трансферно лято. Sesame НБЛ остана със само девет отбора, а поне за началото на новата кампания няма да гледаме някои от най-изявените български състезатели от последните години.

Липсата на Черноморец в елита “оставя на улицата” един от най-добрите родни играчи – Георги Боянов. Крилото игра за ЦСКА през миналия сезон, в който записа средно по 17.7 точки, 8.3 борби, 2.6 асистенции и 2.0 откраднати топки. Ловеча трябваше да се завърне в Бургас, след като бе обявен за ново попълнение на тима, но до негов повторен дебют така и не се стигна и той отново е свободен агент.

Още няколко бивши играчи на “акулите” няма да се подвизават в НБЛ за началото на сезона. Евгени Хаджирусев, Алекс Уандие и Виктор Онудиуе все още си нямат отбори. И тримата бяха в състава на Черноморец, който спечели Купата на България и стигна до сребърните медали в първенството.

Шокиращото отказване на Ямбол пък ни накара да се замислим какво ще се случи с кариерите на Павел Маринов и Иван Лилов. По информация на Sportal.bg две от най-важните фигури в българския баскетбол през последното десетилетие са прекратили професионалните си кариери, без да го обявяват публично.

Миналата година бе трудна за Берое, и в частност за Дарин Иванов, който по едно време трябваше да изпълнява функциите на старши треньор на отбора. Това лято гардът сложи край на кариерата си и стана треньор в школата на Рилски спортист.

Денислав Вутев пък бе част от Спартак Плевен, но също няма отбор за новия сезон, като се говори, че е поел в нова посока.

Божидар Аврамов пък се завърна в България, но не за да подсили някой отбор от НБЛ, а за да облече екип на тим от ББЛ А група. Плеймейкърът стана част от Локомотив Пловдив. Освен него, нещо подобно направиха и Ивко Ивков, който премина в Чавдар Троян, и Николай Георгиев, който пък акостира в Шоутайм.

Следвай ни:

Сподели