Себастиан Коу се надява на пълни трибуни на Световното в Токио

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу се надява да види пълни трибуни на Олимпийския стадион в Токио на Световното първенство в японската столица догодина. Нещо, което Япония пропусна на Игрите преди три години, които се проведоха без публика заради пандемията от COVID-19.

“Очакванията ми са високи. Искам това да бъде най-добрият световен шампионат. За мен най-важната цел е да имаме пълен стадион. Маркетингът и промотиране на продажбата на билети са много важни. Използвахме платформата на Париж, за да имаме някои предварителни продажби, които минаха наистина добре. Но трябва да сме сигурни, че ще продължим по правилния начин”, каза Коу.

Планетарният атлетически шампионат в Токио догодина ще се проведе от 13 до 21 септември, а не традиционно през август месец. Причината за промяната на месеца са високите температури в Япония през август.

До момента само един световен атлетически шампионат се е провеждал по-късно през годината – този в Доха през 2019 г., който се състоя от 27 септември до 6 октомври.

“Трябваше да отложим началото на този шампионат с няколко седмици. Предизвикателството, което всички имаме сега, са климатичните промени. Това все още ще бъде топъл шампионат”, добави той.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели