Боксовият мегапроект HELL Boxing Kings е официално признат от WBO

Победителят в турнира, освен изгодна финансова награда, ще получи и титла

HELL Boxing Kings навлиза във финала на един вълнуващ сезон, който започна с над 15 000 кандидати в десет eвропейски държави. Само след няколко седмици най-голямото по рода си боксово шоу ще стартира в Мишколц, Унгария. Под светлините на прожекторите, освен най-добрите европейски боксьори, ще присъстват и добре познати и популярни личности. Те ще бъдат придружени на ринга от звездни изпълнители от света на музиката.

Всеки почитател на качествените боксови и спортни предавания трябва да отбележи в календара си датите 10, 17 и 24 ноември и 1, 8, 15 и 22 декември. На тези дати един от най-известните унгарски музиканти, рапърът Majka, ще изнесе концерт в модерната арена DVTK в Мишколц. Няма да липсват и успешната група AK26 и рапърът KKevin. Българската красавица Дара, която завладя милиони фенове на целия континент, ще изпълни своя репертоар, специално на събитието на 24 ноември. Словакия и Чехия ще бъдат представени в международното шоу от рапъра Rytmus, който наскоро разпродаде O2 Arena в Прага с концерта си.

На събитията ще присъства и посланикът на проекта, световният шампион в четири категории и шампион на WBA, WBC и IBF Рой Джоунс-младши. Носителят на 66 професионални победи, 47 от които с нокаут на най-големите световни сцени, ще присъства на първата и последна – шампионска гала вечер, на която ще разберем кой ще спечели шампионския пояс и наградата от 100 000 долара, която ще получи всеки победител в дивизията! Освен това американската звезда ще изнесе концерт на събитието, на който ще рапира на фона на позната музика.

Шампионският пояс е специален и подкрепен от най-престижната боксова организация в света – WBO. В това отношение уважаваната марка направи изключение.

“В WBO основният критерий е, че световните шампионски титли и други високо ценени титли трябва да бъдат спечелени в мачове с продължителност най-малко 10 рунда. От самото начало обаче организацията считаше HELL Boxing Kings за интересен проект и въпреки че не можеше да му бъде предложена активна титла на WBO, решихме да създадем нов пояс, нова титла. Това показва, че WBO вижда в победителите в HELL Boxing Kings бъдещи световни шампиони по бокс“, заяви Ищван Ковач, ръководител на европейската секция на WBO.

Билетите за мачовете, в които местни знаменитости като Адриан Зурков, Стратимир Георгиев и Златка Димитрова ще се изправят в международни сблъсъци, вече са в продажба в мрежата на Eventim!

Следвай ни:

Сподели