Майка се хвърли пред куршумите в Яфа, а 9-месечното ѝ бебе…

Една от жертвите на вчерашния атентат внай-стария квартал на Тел Авив Яфа спаси от смърт деветмесечното си дете, това предаде местната медия нюзру.

съобщи за кървавата касапница.

След като терористите откриха огън, тридесет и три годишната Инбар Вигдар от Тел Авив прикри с тялото си количката, в която бе нейния син Ари и го спаси от куршумите.

По-рано властите съобщиха, че при атаката загина и Шахар Голдман – на 30 години от град Лод (Централен Израел). Тя бе танцьорка и лауреат на много международни награди, добави изданието.

Жертви на атаката

Към 13 часа (българско време) полицията обяви имената на още три от общо седемте жертви на атаката.

Това са Надя Соколенко от Тел Авив (на около 40 години), репатриантка от Молдова, и майка на шестгодишно момиче; Ревитал Бронщейн (на 24 години) от град Бат-Ям, в Централен Израел; Илия Нонадзе (на 42 г.), пристигнал от Грузия на гости при роднини; както и 20-годишен гръцки гражданин, роден в Солун и живял в Йерусалим.

Сред убитите има 17-годишно момиче.

Името на непълнолетната няма да бъде публикувано, допълни нюзру.

Ранените, сред които има и военнослужеща, са 16. Петима от тях са в тежко състояние.

Имената на терористите са Мохамед Раджаб и Хюсейн Тамими, на 19 и 25 години. Те са от град Хеврон в Западния бряг на река Йордан (палестинския анклав между Израел и Йордания). Двамата са пребивавали незаконно на територията на Израел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели