Израел със свирепа закана към Иран, а в Техеран: Ще ви ударим 1000 пъти по-силно

Израел преживява най-масираната атака на своя територия. През последния час въоръжените сили на Иран са изстреляли най-малко 400 балистични ракети.

Иран е изстрелял 180 „ракети“ срещу Израел, според първоначалната оценка на израелските военни

Първоначалната оценка на израелските военни е, че Иран е изстрелял 180 „снаряда“ срещу Израел. „В този момент разбираме, че са били приблизително 180 снаряда“, каза говорител на израелските отбранителни сили пред CNN. „Но това не е окончателно, а (е) първоначална оценка.“

Израел планира да отмъсти в отговор на ракетната атака на Иран, каза във вторник говорителят на израелските отбранителни сили.

„Тази атака ще има последствия“, каза контраадмирал Даниел Хагари в изявление. „Имаме планове и ще действаме на мястото и във времето, което решим.“

„Ще ударим хиляди пъти по-силно“

В официалното изявление на Корпуса на стражите на Ислямската революция се казва, че Иран е предприел нападение срещу Израел в отговор на смъртта на генералния секретар на Хизбула Хасан Насрала и ръководителя на Политбюро на Хамас Исмаил Хания.

Заповедта за удара е дадена лично от духовния лидер на Иран Али Хаменей.

В отговор на убийството на Исмаил Хания, Хасан Насрала и Аббас Нилфорушан, ние ударихме в самото сърце на ционисткото окупационно образувание. Ако Израел отговори, ние ще ги ударим хиляди пъти по-силно – се казва в изявлението.

Десетки ирански ракети бяха наблюдавани в небето над Израел. Ударени са най-малко три военновъздушни бази, както и неидентифицирани цели в предградията на Тел Авив.

Съобщава се за ударени газови платформи. В същото време според израелската преса няма убити и ранени израелци.

Сподели